Феновете на ЦСКА призоваха бившия капитан на националния ни отбор Димитър Бербатов да се върне и да довърши започнатото. Както е известно, Митко сложи край на кариерата си в “А” тима, а на раздяла не назова точните причини за това и факторите или хората, които го накараха да си тръгне. Само заяви, че ако имат нужда от него, да бъде потърсен, за да оправи футбола ни.

Една от фракциите на ЦСКА “northside14” излезе с писмо и призив към нападателя на Манчестър Юнайтед, както и с коментар за случилото и случващото се напоследък в националния ни отбор

БЛИЦ представя написаното в сайта www.northside14.org без редакторска намеса

Позволяваме си да констатираме някои факти, както и да зададем няколко въпроса, породени не само от тоталния провал на Уембли, но и от коментарите на отговорните за него хора. Гнусна обида за всеки българин е да му се заяви в лицето, че отборът му, неговият, нашият нацонален български отбор, е „спаринг партньор” и е излязъл в първия си сблъсък от борбата за класиране на европейско първенство с идеята: „падни с 1-0, с 2-0, няма проблем...”.

Иван Славков, Иван Вуцов, Валентин Михов отредиха злата съдба на българския футбол. Зла съдба в лицето на подготвения от тях кадър Борислав Михайлов и приближените до него лица от т.нар. златно българско поколение като Наско Сираков, Йордан Лечков, Емил Костадинов (наистина златни ни излязоха тези момчета) и футболните “меценати” Титан, Тодор Батков, Гриша Ганчев, Венци Стефанов, на чиито интереси служат и обслужват.

Борислав Михайлов - син на вратар, вратар и баща на вратар. Какво ли ще се случи, ако един ден стане и дядо на вратар? По-скоро риторичен въпрос, но вратарският пост в националния отбор по футбол на България наследствен ли е? Ами ако е момиче? Ще застане ли жена под рамките на вратата? И кога момчета като Владислав Стоянов и Марио Кирев биха получили шанс за изява?

Живко Миланов - не като зет, а като НЕвзет би бил полезен на България.

Ивелин Попов - не беше играл цял месец, но и след 5 години ще е надежда на българския футбол по примера на Дани Боримиров - младежкия проектонационал. Докога ще го налагаме това момче, не поигра ли достатъчно за работна виза /Цветан Генков и Валери Домовчийски ги разкарахме рано-рано навън/ или смисъл от нея вече няма? Всъщност въпросът е докога ще го търпим. Българин, 22 годишен, нападател и капитан на настоящия шампион на България, участник в предварителните кръгове за влизане в Шампионска лига - Газиантеп ли е връх за играч с подобна визитка и амбиции?

Илиян Стоянов - колко човека знаят в кой отбор играе, в коя дивизия, колко и какво играе, въобще играе ли?

Искаме на всеки пост от 3 до 5 имена и да играе този с най-висок рейтинг, отговарящ на класата му, постоянството, моментната форма, желанието за игра и старанието по време на тренировъчния процес.

А сега да ви представим истинските селекционери и техните избраници и бурни аплодисменти и за двете страни, придружени с присмех от гняв и ярост:

Наско Сираков - Станимир Стоилов;
Борислав Михайлов - Николай Михайлов, Живко Миланов;
Станимир Стоилов - Илиян Стоянов, Станислав Ангелов, Веселин Минев, Николай Димитров;
Гриша Ганчев - Ивелин Попов, Пламен Николов;
Венцислав Стефанов - Димитър Рангелов, Благой Георгиев, Чавдар Янков;
Емил Данчев – Иван Иванов;

Всеки знае колко е страдала България от своите съседи, но никога не е страдала толкова, колкото от собствения си народ и неговите деца. Разрухата на клубния футбол, продължаваща две десетилетия, не ви стигна, а посегнахте и на истинския отбор на народа. Но докато клубните отбори са АД (за съжаление) и, правово или не, си правите каквото искате, националният отбор на България е на хората!

Митко, няма за кога да се чака. Бъди мъж, върни се и кажи нещата директно. Ти направи име във футбола с футбол, а те са никои. Кажи на хората истината в очите. Ако ще страната да се раздели на лагери, но падението ни на футболната сцена иска своя край. А хората искат и трябва да чуят нещата в прав текст, а само ти имаш необходимия авторитет да го направиш!/БЛИЦ