Феновете на ЦСКА са крайно недоволни от Българския футболен съюз и готвят протести срещу централата. Това обяви на пресконференция шефът на фенклуба Димитър Ангелов. Повод за недоволството е липсата на равноправие в отношението на БФС към “червените” и останалите големи отбори у нас.

Гневът на ултрасите е заради наказанието от 7 мача на Нджонго Присо, както и за подигравателното отношение към клуба по казуса с възстановяването на правата на хванатите с допинг Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов.

"Ще поискаме разрешение и ще организираме серия от протести. Преди всеки мач на ЦСКА ще има шествие от "Иван Асен" до "Армията". В него участие ще вземат привърженици от всички сектори. Не искаме война с БФС, но ако се наложи ще излезем да бойното поле и ще се браним. Искаме равноправие с Левски и Литекс", заяви Ангелов, който добави, че всички фенове са със Стилиян Петров в най-тежкия мач в живота му.

“Ние смятаме, че БФС трябва да е равен за всички. Всяка родна институция трябва да е майка за всички в тази държава, но в случая с ЦСКА не е така. Заради това смятаме, че шампионатът у нас се решава навсякъде другаде, но не и на терена. Не може само Присо да бъде наказан, а онзи господин от другия отбор - не. Не може за едно и също деяние да се мери с различен аршин. На база на какво се наказват футболисти на ЦСКА. Писано ли е в доклада на делегата, че Присо е бил провокиран, както всъщност беше. Защо трябва да отнесе 7 мача наказание за същото нещо, за което играч от противниковия отбор бе наказан с 1 мач. Как ще му обясним сега на това момче, което е дошло да работи тук, че нещата не се решават на терена и така нататък. Искаме да видим рапорта на българската полиция и нищо повече от справедливост", отсече Дучето.

"Ще настояваме още от този момент да разберем има ли проблем с лиценза на клуба за следващия сезон. И ако има да кажат какво трябва да се изчисти, а не да мълчат до последно. Със собствениците комуникацията ни е малко по-назад, но искаме да ни се съобщи сега, ако има някакъв проблем. Втора 2008-а няма как да се получи, втора 2008-а няма да има", заяви фен номер 1 за случая, когато клубът стана шампион и не игра в Европа.