Договорът на Тодор Тимонов с Локомотив (Пд) е на път да разпали сериозна война между привържениците. Феновете на “черно-белите” и “Ботев” (Пд) не останаха равнодушни към трансфера, а реакциите им са противоречиви.

Изненадващо или не, на “Лаута” приеха добре новия футболист, въпреки че е юноша на “Ботев” и има над 10 сезона за кръвния враг.

“Добре дошъл, вкарвай на “папагалите”. Това е най-честото изречение, което се среща из форумите посещавани от привърженици на Локомотив. Феновете на “Ботев” пък се опитаха да всеят разкол сред вражеската агитка. Те основно поставят под съмнения качествата на играча.

“Взимайте го този мързеливец. На терена е като безопасна игла. Доказано е, че става за “Б” и “В” група, но няма качества за елита. Добре, че се отървахме от него”, е лайтмотива на бултрасите. Те стигат и по-далеч, обявявайки Тимонов за “пиянде”, “алкохолик” и “несменяем титуляр в нощните заведения”.

Коментарите им сериозно озадачиха феновете на кръвния враг. Първоначално мнозина от привържениците на Локомотив очакваха, че Тимонов ще си има много неприятности. Те се опасяваха дори крайни ултраси на “Ботев” да не му налетят на бой. В подобна ситуация беше изпаднал и бившия играч на Локо Георги Мечечиев, когато подписа с “канарчетата”. Тогава бранителят беше “респектиран” докато си ходеше по улицата. Стигна се дори до заплахи за неговия живот и този на близките му. Така Мечечиев набързо скъса договора си с “Ботев” и си тръгна след само два дни в клуба.

“Явно “жълтите” са решили да всеят разкол. Плюят по Тимонов. Викат му Лимона, а до миналата година го наричаха Принца. Целта е ние да го отхвърлим. Тяхната провокация няма да мине. Не могат да всеят разкол в нашите редици”, категорични са фенове на Локо. Част от тях в клубния сайт съвсем официално изразиха страха си за физическото здраве на Тимонов.

“Че ще го бият е ясно, ама дано да не е много”, коментира един привърженик на “черно-белите”.