Старши треньорът на “Ботев” (Пловдив) Ферарио Спасов даде традиционната си пресконференция преди мача на “канарчетата” срещу Черно море. Пловдивчани, които са трети във временното класиране на “А” група, гостуват на негостоприемния “Тича” в събота от 17:00 часа.

“Черно море е традиционно труден съперник, особено на собствен терен. Не се заблуждаваме от малкия им точков актив. Готвим се за сериозен мач, защото те ще искат да спечелят трите точки, с които да тушират напрежението около неубедителния им старт в шампионата. Силно преувеличено е, че Черно море играят антифутбол. Те играят много агресивно на собствен терен и ни чака гореща битка“, започна Спасов.

“Подготовката ни премина противоречиво. Играхме мач със Сливен, в който някои наши играчи получиха контузии, други играха в националните отбори. Съставът и хората, които ще играят, ще бъде въпрос за решаване в последния момент. Намерението ни е да покажем на любителите на футбола във Варна играта на “Ботев” - открит и нападателен футбол и ще се опитаме да спечелим. Различните травми са нормални за всеки един отбор. Имаме играчи, които са под въпрос до последния момент. Пътуваме 18 човека. Теренът не е оправдание. Ако искаме да печелим точки, трябва да се съобразим с условията. Ние сме готови за всяко едно предизвикателство. От там нататък майсторството и добрата колективна игра ще са решаващи”, завърши наставникът на пловдивчани.