Ферарио Спасов направи реален анализ след отпадането на Монтана от турнира за Купата на България. Тимът от "Б" група падна с 0:4 от "Левски" и въпреки победата с 2:0 в първия мач отпадна от надпреварата.

"Ние сме наясно с възможностите на нашия отбор. Не веднъж го казах и го направих не заради презастраховане или някакви треньорски трикове. Аз знам потенциала на този отбор, знаем, че сме с потенциал, но още имаме хляб да ядем, за да може да се противопоставим на такова ниво и такъв заряд, какъвто е турнирът за Купата на България.

Не е малко, че победихме ЦСКА и "Левски" в Монтана, но днес ни липсаше опит и майсторство. Доволен съм от представянето на нашия отбор, заслужена победа за "Левски". Превъзхождаха ни през целия мач. В крайна сметка "Левски" продължава заслужено напред. Приключваме добра година, турнирът не беше приоритет за нас.

На въпрос какво предстои за Монтана от тук нататък, Ферарио Спасов заяви: "Стремим се към "А" група, сега ни остава да се концентрираме във вътрешното първенство. Очаквам тежък втори сезон. Имахме доста емоции около ЦСКА и "Левски" за Купата, заради които позагубихме точки."