Треньорът на Монтана Ферарио Спасов коментира победния старт на тима на пролетния полусезон в „Б“ група. Както е известно, вчера лидерът във втора дивизия се наложи като домакин с 2:0 над Черноморец (Бургас).
 
„Започнахме с три точки на собствен терен срещу отбор, който през зимата смени почти всичките си футболисти. Мисля, че напълно заслужено спечелихме срещата. Доминирахме през по-голямата част от мача. В последните десетина минути се получи отпускане и допуснахме разконцентрирани действия в защита, които не ми харесаха. Това позволи на Черноморец да стигне до няколко ситуации за гол. Като цяло съм доволен от всички момчета, които бързо се отърсиха от напрежението, което го имаше в първите минути“, обяви Спасов.
 
„Съвсем нормално е като за първи мач игровата форма да е занижена. С течение на мача се видя, че нашият отбор има голям потенциал. Допадна ми агресивната ни игра с доброто взаимодействие в средата на терена. Това беше достатъчно да спечелим този мач и да се готвим по-спокойно за следващия двубой. Неделя е почивен ден за момчетата, а в понеделник се събираме и започваме тренировки за тежкото гостуване на Верея“, допълни треньорът на Монтана.
 
„За Здравко Лазаров няма какво да кажа. Показателно е, че от първия ден, откакто е при нас, няма пропусната тренировка. При неговото отношение към отбора, към подготовката, няма треньор, който да се лиши от неговите услуги. Доволен съм не само от него, а от целия отбор“, коментира Ферарио Спасов.