ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Ферарио Спасов коментира желанието на Лудогорец срещата между двата тима за първенство да бъде преиграна. Припомняме, че тимът от Разград победи в Пловдив с 1:0, но главният съдия Таско Тасков ощети домакините, за което днес беше наказан. След двубоя заради реакции на медии и спортната общественост Лудогорец пожела срещата да бъде преиграна. Ръководството на клуба от Разград дори повярва, че това може да се случи и подаде официално молба до Спортно-техническата комисия. Тя обаче днес постанови, че двубоят няма да бъде преигран.

“Всичко това е популизъм, толкова изтъркана тема. Неприятно ми е да говоря дори. Всичко, което става в нашия футбол, е цирк или приказки от 1001 нощ, аз съм обиден, аз не съм обиден. Никога не съм го мислел това нещо, разумен човек съм, толкова години съм във футбола, как ще се преиграва мача. Защо се правят тези циркове, не мога да разбера”, коментира Ферарио Спасов пред БЛИЦ.

“Наказаха съдиите, взеха се адекватни решения. Всичко, което правиш е явно да докажеш, че си гузен и затова действаш по този начин. Сбъркал е съдията, о`кей, победа за Лудогорец, приключваме с тези циркове и толкова. Двубоят свърши, минаха още два мача, а ние продължаваме да говорим. Само не мога да разбера защо е тази атака срещу нас, кого подразнихме. Никой не може да даде обяснение защо се действа по този начин срещу отбор с прекрасна публика, добър собственик, спортно-техническо ръководство. Стараем се да създаваме настроение, да играем в духа на феърплея, а ни се пречи”, завърши специалистът./БЛИЦ