Бившият треньор на ЦСКА и Литекс Ферарио Спасов винаги е актуален преди мачове между тези два тима, тъй като позннава отлично атмосферата на "Армията" и в Ловеч. Спасов коментира без притеснение сегашните наставници на “армейците” и “оранжевите” - Христо Стоичков и Стойчо Младенов.

"Когато той пое ЦСКА, отборът бе една развалина. Ако не беше Стойчо и разбира се - агитката, , "червените" никога нямаше да са на върха. Все пак, заслугата не е само негова. Тук не принизявам успехите на момчетата, които явно дават всичко от себе си. Дори повече от това. Но за мен първото място на ЦСКА е пълна загадка. По принцип програмата на "армейците" бе много добра, но виждаме, че във важните мачове отборът не показва форма. А това е много важно. ЦСКА загуби от “Левски”, от Миньор (Пк), а сега им предстоят крайно тежки двубои с Литекс и Лудогорец", сподели Спасов в интервю за "Меридиан Мач".

"Очаквам да стане един много интересен мач. Да знаете, че в този двубой няма фаворит. Още повече, че напрежението в ЦСКА след загубата в Перник е огромно. И за двата тима победата е задължителна. Едните се борят за титлата, другите - за третото място. По принцип "червените" играят трудно с Литекс у дома, но сега ще е много, много по-трудно. Не е тайна, че ЦСКА няма отбор. Не искам да споменавам имена, защото не е коректно. В Литекс основни футболисти отдавна играят заедно и това няма как да не даде отражение. Смятам, че "оранжевите" ще са много добре подготвени за този мач", добави специалистът”, допълни специалистът.

"Няма как сърцето на Ицо да не трепне. Това ще е един много интересен момент. Но аз знам, че той е професионалист и ще даде всичко от себе си за победата на Литекс и постигането на основната цел - участие в Европа. Стоичков е една от най-големите и най-колоритни личности в българския футбол. Заради това някои негови грешки може да се простят. Все пак говорим за Христо Стоичков. Той прави нещо, което много други не се осмеляват - налага юноши, и то в напечени мачове. Това е много важно, защото виждате какво е дереджето на българския футбол и това е правилният път", коментира още треньорът.