Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Ферарио Спасов похвали всички футболисти след победата с 3:0 срещу Славия при завръщането на отбора в елита. Специалистът остана доволен от добрата игра и уверения старт в новия сезон.

“Заслужена победа. Отдавам дължимото и на Славия, който през по-голямата част от мача опита да играе открито. Ние имахме повече идеи и шансове. Не допуснахме сериозно напрежение пред нашата врата и в същото време отбелязахме красиви голове, а и пропуснахме още", заяви Феро.

“Досега този отбор го гледахме само в контроли, голямото ми притеснение беше как ще се представим в официалните мачове. Мисля, че показахме приятно лице и зарадвахме хилядите привърженици. Добър старт на сезона за нас, след който напрежението трябва да спадне. Отборът има още по-голям потенциал и мисля, че ще играем все по-добре. Продължаваме да се готвим, защото програмата ни е интензивна", допълни наставникът.

“Всички знаем какви качества има Иван Цветков. Той вкара хубави голове, които обаче бяха плод на усилията на целия отбор. Всички момчета се стараха и отговориха на очакванията на многобройната ни публика. Доволен съм от всички, включително от тези, които се включиха през второто полувреме. За нас това е важно, който влезе и по което и да е време на даден мач, да се включи подобаващо и да помогне. Тази победа е лично за собственика. Ако трябва да разкрия някои тайни, той искаше да победим с 3:0 в първия мач. Ние изпълнихме първото негово желание. Какво по-хубаво от това, че успяхме да го направим”, каза още Спасов.

На въпрос, какъв резултат е поставил собственикът за втория мач, гостуването на “Левски” в София: "В София отиваме с добра нагласа и самочувствие след тази хубава победа. Вярвам, че ще направим силен мач срещу “Левски” следващата седмица."/БЛИЦ