Непосредствено след последната тренировка, проведена на стадион "Сливнишки герой", селекционерът на юношеския национален отбор Ферарио Спасов даде интервю за сайта slivnishki-gerio.com. На талантите ни предстоят евроквалификации в Хърватия, като първата е в понеделник срещу Гърция.

- Г-н Спасов, с какви чувства заминавате за квалификациите за европейско първенство?
- Първо искам да благодаря на домакините от Сливница и на Венци Рангелов за гостоприемството и за възможността да тренираме на този прекрасен терен преди да отпътуваме за Хърватия. Стартираме квалификации за Европейско в една много трудна група - срещу Гърция, Израел и Хърватия - все утвърдени имена в европейския футбол. Нашият отбор обаче проведе отлична подготовка. Тръгваме с амбицията да се класираме сред първите два отбора в групата, което да ни даде шанс да продължим по-напред.

- Подготвяхте се на стадиона на един от лидерите в Югозападната "В" група Сливнишки герой. Какво е за вас аматьорския футбол, все пак знаем, че кариерата ви започна точно от аматьорите?
- Да, започнах кариерата си от аматьорския Олимпик (Галата), с който постигнах множество успехи. Винаги, когато съм свободен наблюдавам мачове на аматьорски отбори, защото там може да се видят много стойностни футболисти, сред които може да се открият добри играчи. Пожелавам на Сливнишки герой много успехи, защото с този великолепен терен, който са успяли да направят, и с мястото, което заемат във временното класиране, успехите няма как да не дойдат. Въпреки че това е свързано с много средства. Аматьорският футбол е една апостолска дейност, която много често отчайва някои хора, вместо да им носи активи. Аматьорите и детско-юношеският футбол са нещото, без което професионалният футбол не може да съществува. И това е основата, върху която трябва да се работи, за да има успехи. /БЛИЦ