Нападателят Дмитрий Яковлевски ще получи шанс за изява в контролата срещу Сливен. В благотворителния спаринг руснакът, който от три дни кара пробен период в "Ботев" (Пловдив), ще има възможността да убеди треньорския щаб, че заслужава да носи "жълто-черния" екип.

Приятелската среща със сигурност пропуска контузеният Тодор Неделев, както и ангажираните с националните отбори Бобан Грънчаров, Ернестас Шеткус, Станислав Костов и Петър Атанасов. След кратко отсъствие заради вирус в строя се завърна Иван Цветков и голмайсторът ще бъде на линия за мача в събота.

По всяка вероятност няма да се рискува и с включването на Стефан Станчев, който е почти напълно възстановен от травмата в бедрото, получена на мача с Черноморец.

В петък към отбора се присъединиха юношеските национали Лазар Марин, Петър Чобанов и Радослав Терзиев. Тримата се включиха в тренировката и се подготвяха на облекчен режим. Заниманието се проведе отново на стадион „Пловдив” и бе последно преди контролата с втородивизионния Сливен.

Приятелският мач на "канарчетата" с "войводите" е днес от 17:00 часа на стадион „Христо Ботев”. Заради благотворителния характер на двубоя, на „Колежа” ще се влиза с билети на цена от 2 лева. Средствата ще бъдат дарени за лечението на 11-годишния Георги Лазаров, който страда от тумор в мозъка, а ПФК "Ботев" и "жълто-черните" привърженици подеха кампания за набиране на средства за лечението. Преди мача всеки привърженик ще може да участва и в търга за фланелките, с които „канарчетата” ще играят срещу Сливен. Повече за него може да прочетете ТУК.