Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов отново демонстрира спокойствие и хладен ум преди мача срещу Славия в първия кръг от първенството. Феро е убеден в качествата на своя отбор и е сигурен, че от представянето на момчетата в "жълто-черни" екипи ще зависи крайният резултат.

"Нещата, които правим, са добре на този етап. Процесът обаче не е завършен и ние имаме още доста работа. Искам отборът да има собствен стил, който загатнахме в контролните срещи. Селектирахме играчи, които могат да играят бърз, комбинативен и офанзивен футбол, който вярвам, че се харесва на хората. Това искаме да наложим като физиономия на отбора и няма да отстъпим от идеите си", коментира Спасов пред оициалния сайт на клуба.

"С изказването си, че идва в Пловдив за победа, треньорът на Славия свърши моята работа по отношение настройката и мотивацията на футболистите. В този мач излизаме да спечелим с футболни средства и помощта на публиката. Познаваме този отбор и го уважаваме, но в крайна сметка ние сме този, който ще определи какво ще стане в този мач."

"Не искам моите футболисти да са спокойни. Напротив – искам да са под напрежение, защото те са свикнали с него в първенствата, от които идват. Разчитам, че ще успеят да го овладеят и да го преобразуват в добри изяви на терена. Младите футболисти и играчите с по-малко опит в "А" група израстват много покрай по-опитните. Ако усетя момент на подцняване или недостатъчна мотивация, ще действаме решително. Разбрали сме се по този въпрос с момчетата."

"И футболистите, и ние в ръководството сме амбициозни, така че няма да се примирим с второстепенна роля в първенството. Но за пореден път ще кажа, че  този отбор не сме го виждали в официален мач. Когато започнем да побеждаваме, ще си проличи дали имаме потенциал за нещо голямо или ще трябва да работим върху неговото доокомплектоване. Затова нека не вдигаме пушилка и големи лозунги, които не са в интерес на клуба и създават излишни емоции, които в последствие ще ни попречат. Аз знам какво може този отбор, нека просто почакаме, за да го видим на терена."