Монтана излиза за победа в днешния мач срещу Славия. Двубоят от 9 кръг на „А“ група е на стадион „Огоста“ от 16:15 часа. Домакините нямат загуба на своя стадион този сезон (две победи и равен), а от своя страна „белите“ нямат поражение при гостуванията си (два успеха и едно реми).
 
„Разликата между отборите е много малка, така че всяка победа е много важна. Ние загубихме точки от срещи, в които отборът игра много добре, така че има какво да наваксваме. По принцип играем по-успешно на собствен терен и ще се опитаме да продължим тази тенденция”, заяви треньорът на Монтана Ферарио Спасов.
 
„Предстои ни среща с труден съперник, който играе по-сполучливо на чужд терен. Очаквам да се получи доста здрав сблъсък, в който се надявам да излезем победители. Виждам у момчетата вяра и желание да спечелим. На стадион „Огоста“ сме побеждавали и по-силни отбори, така че ще преследваме трите точки от първата до последната минута“, допълни треньорът на Монтана.
 
Спасов ще може да разчита на офанзивния полузащитник Борислав Балджийски, който повече от месец се възстановяваше от контузията на лявото коляно. Словенският нападател Матей Поплатник, който заради вирусно заболяване пропусна гостуването на Пирин в предишния кръг, вече се чувства добре.
 
ГРУПАТА НА МОНТАНА ЗА МАЧА СЪС СЛАВИЯ
ВРАТАРИ: Христо Иванов, Ивайло Василев;
ЗАЩИТНИЦИ: Георги Пашов, Иван Михов, Асен Георгиев, Георги Ангелов, Йордан Тодоров, Христофор Хубчев;
ПОЛУЗАЩИТНИЦИ И НАПАДАТЕЛИ: Иван Минчев, Янко Ангелов, Станислав Генчев, Владимир Мичев, Алби Дости, Здравко Лазаров, Сергей Георгиев, Борислав Балджийски, Атанас Илиев, Матей Поплатник.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016