Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Новият треньор на "Ботев" (Пловдив) Ферарио Спасов подхвана чистка и вече са ясни първите двама ненужни. БЛИЦ разбра, че Атанас Курдов и Армен Амбарцумян повече няма да играят за "канарчетата" и са свободни да си търсят нови отбори.

23-годишният нападател беше голмайстор на "Ботев" във "В" група преди два сезона, но през изминалата кампания във втория ешелон все по-рядко получаваше шанс за изява и изгуби титулярното си място. Новият треньор Ферарио Спасов е решил да не разчита на Курдов, който винаги е споделял, че желае един ден да се завърне в родния си "Левски". На този етап обаче не е ясно дали това ще се случи, въпреки че Илиан Илиев през зимата е искал да го привлече в Берое, разкриха още източниците на БЛИЦ.

Преминалият и през школата на Байер (Леверкузен) нападател, както и Амбарцумян, няма да бъдат единствените, натирени от Феро. Наставникът ще освободи още играчи в следващите дни. За "канарчетата" в "А" група няма да се състезава и опитният Александър Александров-Кривия, който стана спортен директор. Шефът заедно с Ферарио Спасов утре ще дадат пресконференция - от 11:00 часа в Пресклуб "България".

Феро ще изведе "канарчетата" за първа тренировка на 25 юни от 18:30 часа на стадион "Пловдив". На следващия ден започва първият етап от подготовката на "Ботев", който е в Тетевен - от 26 юни до 6 юли.