За втора поредна година град Бургас ще бъде домакин на Балкански Фестивал по Бойни Спортове "Млади приятели на полицията", съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието ще се проведе днес от 11.00 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов“. То се организира съвместно от Oбщина Бургас, Спортна Асоциация МВР, Спортен клуб „Свети Никола“ и Централен полицейски таекуондо клуб. Фестивалът включва демонстрации по Таекуондо ITF, Таекуондо WTF, Кикбокс, Карате, Айкидо и Полицейска лична защита. До момента участие са потвърдили близо 250 души. В рамките на фестивала ще има състезание по карате и джу джи-цу, като залата е отворена за всички почитатели на бойните изкуства.

Предвидено е да се проведе семинар по карате, джу джи-цу и лична защита, в който ще участват инструктори от Централния полицейски и джу джи-цу клуб. Водещ инструктор ще бъде Тони Петров, седми дан по джу джи-цу, който е международен инструктор на Световната джу джи-цу асоциация. Специално за дамите ще се организира курс по самозащита, който да им даде първоначален набор от умения по защита и лична сигурност. Всеки желаещ може да се включи в семинарните упражнения срещу сумата от 20 лева.

Днес в Спортен комплекс „Изгрев” от 10.00 часа ще се проведе турнир по футбол за девойки до 14-годишна възраст. Той е част от програмата на UEFA за развитието на женския футбол и е включен в спортния календар на Община Бургас. Участие ще вземат отбори от градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Пловдив.

Турнирът се провежда със съдействието на БФС.