Котдивоарският нападател Куаме Н'Дри Фидел започна подготовка с Локомотив (Сф).
Сънародникът на Дидие Дрогба е познат в България най-вече от престоя му в Рилски спортист по времето на Юри Галев. "Досега бях в Етър, но не можах да получа разрешение да бъда картотекиран и имам само контроли с екипа на този отбор. Сега ще бъда на проби в Локо. Дано мистър Велков да ме хареса", заяви Фидел. Той тренираше и през месец май в “Надежда”, но най-вече, за да поддържа форма.
Техничарят започва кариерата си в Асек Жюн и играе по долните дивизии на Кот д'Ивоар. През 2007-а е привлечен в Рилски спортист, където играе 2,5 сезона. В началото на 2010 г. Фидел преминава в Ком-Миньор (Берковица). След фалирането на клуба година по-късно остава свободен. От лятото на 2011 г. е футболист на Етър, но така и не изигра нито един официален мач, тъй като не бе картотекиран за първенството. После се подвизава в третодивизионния Спарта (Самоводене).
Локомотив има уредени контроли срещу три тима с името Пирин – от Благоевград, Гоце Делчев и Разлог. Те ще се проведат в Самоков. След това идва проверка с Миньор (Перник), а в края на месеца и началото на следващия с израелски тим и гръцкия Атромитос. До петък се очаква отговор от швейцарския Нион за това дали ще се осъществи тридневното гостуване на “железничарите” в Страната на часовниците.