Изпълнителният директор Филип Филипов направи интересни уточнения, свързани с целите на клуба и селекцията след смяната на собствеността. Той уточни, че ще бъде организирано скаутско звено, но няма да бъдат излети милиони за нови играчи.

„Заедно със Стоян ще продължим да работим като изпълнителни директори. Поверена ни е цялата власт от новите собственици. Ще вземаме заедно решенията. Работата ще ни върви добре според мен. За спортно-техническата част ще има малко промени. Искаме ЦСКА да има футболна философия - атакуващ, доминиращ футбол. Това ще бъде изискване от клуба към треньора на отбора, на втория отбор и школата“, заяви Филип Филипов.

„В селекцията ще работим по-плавно и по-последователно. Няма да се прави само от един човек. Ще има визия и стратегия в селекцията. Някой, ако очаква, че идва нов собственик и ще се изсипят милиони, не няма да е така. Ще изградим отбор с футболните аргументи да станем шампиони и да имаме ниво в Европа. Старши треньорът на отбора ще има голяма роля в селекцията и ще бъде осигурена атмосфера на работа, за да може той да работи спокойно. Ще имаме скаутско звено, което ще филтрира и набелязва необходимите футболисти на отбора“, добави бившият футболист на ЦСКА

Стоян Орманджиев коментира и проблема с изтичащите договори на футболисти от отбора. В такава ситуация са Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матай, Енес Махмутович, Мено Кох, Фернандо Каранга и Данило Асприля.

„С всички футболисти футболисти, на които изтичат договор с ЦСКА, са проведени разговори. Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матай, Енес Махмутович, Мено Кох, включително с Фернандо Каранга и Данило Асприля, които са с опции в техните договори. Има разговори за тяхното бъдеще и всеки един от тях е склонен да преразгледа това, което сме говорили и да прецени дали бъдещето им е свързано с ЦСКА или не. Имаше футболисти, на които им се насълзиха очите, когато говорихме за подновяване на договори. Конкретен чужденец, на 33 години, вратар“, призна Орманджиев, визирайки Густаво Бусато.

„Аз изгарям от желание да стана шампион с ЦСКА, а не само на думи“, е споделил бразилският вратар пред шефовете. „При него водещото са не финансите, а проектите и амбицията в клуба“, уточни изпълнителният директор на ЦСКА.