Роденият във Варна Филип Киркоров посети лагера на руския национален отбор преди днешната контролна среща между Русия и България, която трябва да започне в 18:00 часа на стадион „Динамо – Лев Яшин“.

Киркоров, който е една от най-големите звезди на руската музикална сцена, ще изпълни руския химн преди началото на контролата. Той заведе седемгодишния си син в лагера на „сборная“, тъй като искаше да запознае малчугана с играчите.

Филип Киркоров обаче обърка един от играчите. Помисли си, че Магомед Оздоев е Марио Фернандес, а след като разбра грешката си опита да се оправдае, че футболистите много си приличат с модерните прически. Преди това певецът обърка и името на селекционера на „сборная“. Вместо Станислав Саламович Черчесов той го нарече Станислав Соломонович Черкасов.

Киркоров заведе сина си и на тренировъчния терен, където двамата се запознаха с голмайстора на Зенит и звезда на руския национален отбор Артьом Дзюба. Певецът дори изпълни дузпа, която Дзюба улови без проблем, тъй като беше в обсега на ръцете му.

„Беше ми приятно да се срещна и запозная с Краля на естрадата – Филип Киркиров. Радвам се, че Вашият син толкова обича футбола и подкрепя националния отбор на Русия. Надявам се, че посещението при нас ви е харесало. А колкото до дузпите, трябва да потренирате“, написа Дзюба в „Инстаграм“.

Вероятни състави
Русия: Сафонов, Дивеев, Семьонов, Кудряшов, Караваев, Зобнин, Оздоев, Кузяев, Миранчук, Головин, Дзюба

България: Караджов, А. Христов, Антов, Димов, Карагерен, Чочев, Малинов, Цветанов, Д. Илиев, Десподов, Гълъбинов

Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)