Ако един и същи отбор стане шампион и спечели Купата на България, финалистът в турнира няма да участва в Лига Европа наесен. Това обявиха от БФС, припомняйки за промяна в правилата на родната федерация.
 
“Да, до миналата година беше така. Когато един отбор постигне дубъл, финалистът за Купата автоматично се класира за евротурнирите. Сега обаче това право ще получи отборът с най-предно класиране в “А” група. Решението го приехме през юни миналата година и вероятно доста хора са забравили. Редно е вие, журналистите, да им го припомните”, заявиха от футболната централа.
 
Оттам цитираха още една важна промяна във футболните ни закони: "Ако носителят на Националната купа не получи лиценз за участие в Лига Европа, на неговото място участва отборът, който е класиран на най-предно място в класирането на шампионата на страната след всички клубове, които са се класирали за Лига Европа. Ако заместващият отбор също не получи лиценз, за участие се поканва следващият го в класирането отбор, който е получил лиценз за Лига Европа."