Финалът за Купата на България между "Ботев" (Пловдив) и Лудогорец ще премине без пиротехника. Това стана ясно от съобщение, публикувано на официалния сайт на "жълто-черните". От пловдивския клуб съобщиха, че такова е нареждането на организаторите от ПФЛ и полицията в Бургас. Както е известно, спорът за Купата на България е от 19:15 часа в четвъртък на стадион "Лазур".

"Уважаеми Ботевисти, По изричното настояване на организаторите на турнира за Купата на България от ПФЛ и полицията в Бургас, за финалната среща между отборите на "Ботев" и Лудогорец, на стадион "Лазур" няма да бъдат допускани пиротехнически средства. На входовете на съоръжението ще бъде извършвана щателна проверка от органите на реда", съобщиха от пловдивския клуб.

ПФК "Ботев" призовава привържениците да се съобразят със забраната и да демонстрират, че пиротехниката не е единствената възможност за зрелище по трибуните. "Публиката на "Ботев" доказа това миналото лято, когато в мачовете от Лига Европа стадион "Лазур" бе превърнат в "жълто-черно" море, а ревът от трибуните отекна в цялата страна и накара хиляди неутрални любители на футбола да настръхнат от завладяващата аура на нашия клуб и неговата публика", пишат още от "Ботев".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ