Треньорите и ръководството на ФК Олимпия (София) въведоха новост, с която могат да се гордеят. На мачовете от първенството "Олимпия Къп" съдиите ще бъдат деца от школата от възрастите 2004 и 2005 г. По този начин клубът иска да покаже на малчуганите, че уважението към арбитрите е основна точка във философията на клуба.

През изминалия уикенд стартира първенството на "Олимпия Къп" за деца (родени след 2009 година). Младите футболисти показаха завидни умения в изключително равностойните и изпълнени с футболни достойнства срещи.

Предложеният от ФК Олимпия иновативен метод, в който ролята на главения съдия е поверена на по-голямо момче от школата на клуба, бе успешно приложен от Стефан Савов. Състезателят от набор 2004 на ФК Олимпия показа, че с премерените си отсъждния в мача на Олимпия А - Витоша 13 е разбрал отговорността, която съдията носи в един футболен мач. Феновете видяха, че дори и да има грешни отсъждания, те не винаги са умишлени и бурно аплодираха старанието на младия фуболист.

Първият кръг противопостави:
ФК Национал - ПФК Левски А
ФК Олимпия Б - ФК Шампион
ПФК Левски Б - ФК Победа
ФК Олимпия А - ФК Витоша 13
В края на всеки мач бе отличено по едно дете от всеки отбор.
За отбора на Олимпия А това бе Боян Георгиев. За Олимпия Б - Валентин Хаджинедев.

В първите си мачове на футбол 9 и футбол 11 отборите на ФК Олимпия, водени от Милен Гаджев, записаха убедителни победи. Родените през 2005 година победиха Урвич Пасарел с 5:1. Головете за победата отбелязаха Любомир Йосифов (два), Виктор Димитор, Кристиян Георгиев и Александър Радков. Следващата седмица Олимпия почива.

Родените през 2004 година победиха с категоричното 6:1 Средногорец. По три гола в противниковата врата отбелязаха Никола Илиев и Мартин Савов. Следващият мач на 2004 набор е срещу Левски-Раковски.

Олимпия (набор 2008) с поражение и равенство
В първи кръг от първенството на футбол 5 към БФС, момчетата на Владислав Шумантов се изправиха срещу ЦСКА. След неубедителна игра в началото на мача "армейците" се възползва от грешките на противника и поведoха в резултата с два бързи гола. През втората част Олимпия се опита да намали, с по-голямо желание и старание, като "сините" успяха да върнат един гол дело на Александър Йовчев. Веднага след като резултатът беше намален ЦСКА отново вкара - 1:3. До края на двубоя Олимпия натискаше, чисти положения се откриха пред Тодор Захариев и Даниел Колев, който при едно от тях фиксира и крайното 2:3 и ЦСКА спечели.

Съставът на Олимпия от мача с ЦСКА: Роберто Иванов, Николай Петрунов, Ивайло Иванов, Тодор Захариев, Николай Господинов, Божидар Гълъбов, Даниел Колев, Александър Йовчев.

В другия двубой Олимпия се изправи срещу Сердика на спортен комплекс "Баухаус" на формат футбол 7. Мачът бе много зрелищен и вълнуващ, изпълнен с много борба по терена и обрати в резултата. Двубоят завърши 3:3. Головете за "сините" вкараха Калоян Колев, Борислав Янкулов и Тодор Захариев.

Съставът на Олимпия от мача със Сердика: Иван Герасимов, Даниел Маринов, Борислав Янкулов, Тодор Захариев, Александър Бенчев, Теодор Танациев, Калоян Колев, Емил Златев, Георги Илиев, Никола Величков, Никола Аспарухов, Пресиян Георгиев, Томас Хамерс.

Набор 2006 стартира първенството успешно
Момчетата се изправиха срещу връстниците си от Миньор (Перник) в мач от първия кръг и се поздравиха с победа - 4:3. Двубоят започна добре за "сините", които доминираха, владеейки топката и създавайки ситуации пред вратата на противника. Закономерно се стигна до две попадения през първата част, дело на Благовест Величков и Александър Кавръков. Второто полувреме не се различаваше от първото и Олимпия стигна до трето попадение. Този път Виктор Борисов намери пътя към вратата на Миньор. На свой ред перничани отговориха с красив гол от свободен удар. През третата част Миньор вкара втори гол, но Борисов бързо върна аванса от два гола с второто си попадение в мача. В самия край Миньор стигна до трети гол, отново след изпълнение на свободен удар. В следващия кръг съперник на Олимпия е Спортист 13. Дотогава "сините" продължават да се подготвят на базата си в Студентски град.

Набор 2007 започна първенството с две загуби. Мачът в събота срещу шампиона на България за миналата година - Царско село завърши 4:0 за републиканския първенец. В неделя двубоят на Урвич (Олимпия) срещу Сливнишки герой приключи при резултат 0:2.

ВИДЕО ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ПРЕЗ УИКЕНДА - ТУК!