*Малтийският Хибърниънс, евентуален съперник на “Левски”, е играл два пъти срещу наши отбори в официални сблъсъци.
През 1986 година в 1/32-финал за Купата на УЕФА “Ботев” (Пд), носещ тогава името Тракия, се справя с лекота със съперника си от средиземноморската държава. Под тепетата “канарчетата” газят с 8:0, а на реванша бият с 2:0.
Десет години по-късно ЦСКА бие Хибърниънс с 4:1 в мач от турнира Интертото.
 
*ФК Сараево, евентуален съперник на “Левски”, е елиминирал наш отбор. Това се случва през сезон 1982/83 в турнира за Купата на УЕФА, когато на 1/32-финал срещу босненския тим, състезаващ се в тези години под флага на Югославия, се изправя Славия. ФК Сараево печели след 2:2 в София и 4:2 у дома.
 
* ФК Баку, евентуален съперник на ЦСКА, отпадна през 2009 година от “Левски” в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Двубоят с столицата на Азербайджан завършва 0:0, а в София “сините” печелят с 2:0. Любопитното е, че в Баку по това време има трима бивши цесекари. Треньор е македонецът Гьоко Хаджиевски, а в състава са двама футболисти – Александър Томаш и грузинецът Амиран Муджири. Томаш обаче не взема участие нито в първия, нито във втория двубой.
 
* Словенският Мура, евентуален съперник на ЦСКА,  и холандският Витес, съперник на Локомотив (Пд), нямат сблъсъци с наши отбори в евротурнирите.

БЛИЦ вече върна лентата назад и припомни на своите читатели, че съперникът на Лудогорец в Шампионската лига - Динамо (Загреб), е отстранявал "Ботев" (Враца) от турнира за Купата на УЕФА през 1971 година.