Сдружението с нестопанска цел ФК Вихрен 1925 да се регистрира като 100% общински футболен клуб, е становището на кмета на Община Сандански Андон Тотев, което е внесено за одобрение от сесията на ОбС, насрочена за петък, 26 октомври, пише Sandanski1.com. Градоначалникът прави предложението, основавайки се на заявление от Георги Mанолев. Председателят на Управителния съвет на ФК Вихрен 1925 заяви, че няма финансова възможност да обезпечи участието на клуба във футболния шампионат 2012-2013 г., както и нормален тренировъчен процес на отборите от различните възрастови групи. В документа се твърди, че "участието на представителния отбор във футболния шампионат има голям обществен интерес". Защитата му би струвала на общинската хазна 40 000 лева.
Посочено е още, че средствата са необходими и за закупуване на футболна екипировка, топки и за заплати на треньорите, които ръководят мъжкия отбор, юношите старша и младша възраст, децата от подготвителни групи №1 и №2.
Припомняме, че през зимата Вихрен игра в Западната „Б” група с лиценза на Малеш (Микрево), но не успя да се задържи в професионалния футбол. Заради натрупани задължения, отборът отново тръгна от най-ниското ниво на българския футбол.