Фланелка на Христо Стоичков с емблемата на ЦСКА бе категоричният победител във вече традиционния Коледен търг на сдружение ЦСКА Завинаги, проведен в неделя вечер в комплекс „Царско село”. Специално подписаният тишърт, пристигнал с куриер от Маями, часове преди събитието бе купен на търга за сумата от 10 000 лева, предава "Гонг". Фланелката вече е притежание на д-р Христо Мазнейков, който е и член на сдружение ЦСКА Завинаги.

Изненадващо, спрямо първоначалните прогнози, оригиналните екипи от Барселона на звездите Меси и Неймар, собственоръчно подписани от самите тях останаха на няколко хиляди след победителя Стоичков. Мениджърът Лъчо Танев бе осигурил тези два артикула, което подчертаваше тяхната пълна автентичност. Неймар дори също би Меси, макар и „само” с 500 лв. За екипа на бразилеца бяха броени 7000 лв, а за този на Меси – 6 500.

Любопитното е, че дори оригинален екип на Агуеро в Манчестър Сити, също с негов подпис, бе пласиран на по-висока сума от най-голямата звезда на Барса. Светлосинята тениска отиде в ръцете на олимпийската ни вицешампионска Весела Лечева. Доста високо бе оценен и екип на доскорошния ни национален селекционер Любослав Пенев от периода му във Валенсия. Той също получи оценка – 7000 лв, а победител в това надаване бе собственикът на „Царско село” и един от двамата основни двигатели на ЦСКА Завинаги - Стойне Манолов.

Освен тези тениски, бяха разиграни и няколко други, дарени от Стойчо Младенов, Мартин Петров, Тошко Янчев и капитана на ЦСКА Вальо Илиев. Младенов бе грабнат от Вальо Михов за 4 500 лв.

Общата спечелена от търга сума бе около 60 хиляди лева, тъй като освен това бяха предложени и десет топки, които спечелилите ги побързаха да оцветят с автографи на много футболни звезди, присъствали на тържеството. Най-търсени за подписи бяха легендите на „червените” Димитър Якимов и Петър Жеков. Главният акционер на клуба Александър Томов скромно се отчете с топка за 500 лв, като не се включи в по-сериозния търг за футболните екипи.

Събраните средства ще бъдат използвани по предназначение за трите основни цели, които ЦСКА Завинаги си постави за изпълнение за предстоящата 2015 година – построяване на тренировъчен терен на базата в Панчарево, построяване на нов балон над едно от помощните игрища на ст. Българска армия и цялостно преустройство и разширение на клубния музей на ЦСКА. За тези инициативи ще бъдат вложени над половин милион лева от сдружението.

Водещи на търга бяха Ники Кънчев и Тончо Токмакчиев, а за купона се грижеха още комиците Краси Радков и Виктор Калев, както и оперната прима Еделина Кънева. Като домакин на събитието освен Стойне Манолов бе и неговия партньор в сдружението Сашо Чакмаков. Сред гостите бяха забелязани един от едрите акционери в ЦСКА Петър Манджуков, бизнесмена Иван Василев, бе пълно с познати лица от близкото и далечното минало на ЦСКА. Дар за школата на клуба получи нейният шеф Спас Джевизов.

Организаторите на търга бяха доволни, че тази година са били събрани почти двойно повече пари от миналата година, които веднага ще бъдат реинвестирани в предприетите проекти.