Нападателят на Стяуа Флорин Костя заяви, че би приел предложение от ЦСКА, но никой не му е предлагал да играе на "Армията". Преди седмица в румънските медии се появиха информации, че футболистът е бил предложен на "червените", но по думите му пред Prosport.ro излиза, че за него е имало интерес от Славия или Черно море.

“Никога не е ставало въпрос за ЦСКА, както се твърдеше. Джовани Бекали ме предложи на друг български отбор. Става дума за тим, завършил на 7-о или 8-о място през последния сезон. Ако се касаеше за ЦСКА, нямаше да откажа. Не е вярно, че съм се изказал лошо за България. Просто не искам да играя в отбор от средата на класирането", обясни Костя пред румънското издание.

Футболистът разкри, че иска да напусне Стяуа, но няма желание да играе под наем, понеже пак ще трябва да се върне в отбора. "Въпреки че заминах със Стяуа на подготвителния лагер в Австрия, искам час по-скоро да напусна отбора. Не съм съгласен обаче да ме преотстъпват. Желанието ми е да нямам нищо общо със Стяуа. Повярвайте ми, че в момента парите съвсем не са най-важното за мен. Обясних и на моя мениджър, че нямам желание да ходя никъде под наем. Надявам се скоро да се срещна с президента Джиджи Бекали и да се разберем", каза още Костя.

Преди няколко дни се появи информация, че Костя е бил предложен и на Локомотив (Пловдив), Не е ясно обаче дали нападателят визира “смърфовете”, които завършиха на 5-о място в крайното класиране на “А” група.