Франция се класираха на 1/4-финалите на Европейското за юноши до 17 години, което се провежда в България. "Петлите" записаха втора победа в Група "С", надигравайки с 1:0 Русия на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. И този двубой премина при голям зрителски интерес.

Единственото попадение реализира Одсон Едуард. Нападателят на ПСЖ се разписа в 50-ата минута. Французите са с пълен актив от 6 точки, а Гърция има 4, след като днес победи с 1:0 Шотландия. Русия има 1 точка, спечелена в първия мач с гърците и ще трябва да се надява на изразителен успех над Шотландия, за да има шансове за класиране на 1/4-финалите.

Четвърти съдия на мача в Сливен беше Ивайло Стоянов.

В същото време Италия записа първа победа на Евро 2015. След поражението на старта от Англия с 0:1, днес "Скуадра адзура" надви с 2:0 Ейре във втори мач от Група "D". Срещата се игра на стадион "Берое" в Стара Загора.

Головете за Италия бяха дело на Симоне Ло Фасо от Палермо в 9-ата минута и на голмайстора на Аталанта Симоне Мацоки, който бе точен в 56-ата минута.

Ейре остава последен в групата с 1 точка, но без отбелязан гол, като излиза в дерби с Англия в последния мач. Италия пък се изправя срещу Холандия на стадион "Лазур" на 13 май от 19:00 часа. "Адзурите" отстъпиха с 0:1 от настоящия шампион на Европа - Англия, именно в Бургас.

Следете с БЛИЦ: Евро 2015 за юноши до 17 години