България записа срамна загуба с 0:7 от Франция на футбол. Поражението регистрираха девойките до 19 години във втория двубой от турнира за европейска футболна квалификация в девета група. Срещата се игра на градския стадион в Каварна.

Това е втора загуба на възпитаничките на Силвия Радойска след поражението от Исландия с 0:5 в събота. В другата среща от групата в курорта Албена Исландия победи с 5:0 Словакия. Във временното класиране фаворит в девета група са девойките на Франция с 6 точки и голово съотношение 11:0. Втори са исландките, които също имат 6 точки, но с голово съотношение 10:0. Без спечелена точка са девойките на Словакия и на България, които заемат трето и четвърто място.

В третата си квалификация, отново в Каварна, девойките от българския национален отбор ще се изправят срещу Словакия, а в Албена е мачът Исландия - Франция, който ще определи водачът в групата.

За следващия етап от квалификациите на европейското първенство за девойки, родени след 1 януари 1995 година, ще се класират победителите в 11-те групи и 10-те най-силно представилите се втори тимове.