Екип на престижното френско списание „Франс Футбол“, което ежегодно връчва авторитетната награда „Златната топка“, посети стадион "Българска армия", за да направи специален репортаж за легендата на родния футбол Димитър Пенев.

Треньор №1 на България за 20-ти век ще гостува в специална рубрика, която припомня значими събития от историята на "петлите" на зеления терен. Несъмнено един от най-големите кошмари за тях е двубоят на "Парк де Пренс" на 17 ноември 1993 г, когато водени от Стратега българите победиха инфарктно с гол на Емил Костадинов в последната секунда с 2:1 и се класираха за световното първенство в САЩ.

Именно този мач бе обстойно анализиран с Димитър Пенев, като журналистът Оскар Бертран показа завидно познание в детайлите и близо час и половина с интерес слушаше разказа на своя събеседник. Треньорът сподели доста увлекателни неща за нагласите, мотивацията, тактиката и емоциите си покрай онази паметна вечер в Париж, които ще бъдат представени на читателите на световно популярната медия през месец април.

Френският репортер заедно с фотографа на изданието Себастиян Льобан посетиха и клубния музей и останаха впечатлени от богатата експозиция и трофеи на „армейците“. На изпроводяк те получиха книги с лични автографи и посвещения от Димитър Пенев.