Французи са на път да закупят наш футболен клуб, разкриха за БЛИЦ отлично осведомени източници. Става въпрос за колоритното тимче от кубратското село Мъдрево - Скрита сила.

В момента се водят преговори между пратеник на френска компания и досегашния собственик на клуба Майрам Апти-Марчо. Последният е готов да прехвърли акциите си на кандидатите, тъй като желае в Мъдрево да гледат футбол и през новия сезон в Североизточната "В" група.

През миналата седмица ръководството на Скрита сила представи писмо в Зоналния съвет на БФС във Варна, че тимът отказва участие, с намерение да наблегне на детско-юношеската школа. След телефонно обаждане от Париж нещата около клуба обаче коренно се променили. Френски бизнесмени са готови да спасят отбора.

"Развитието по сделката ще стане ясно до края на седмицата", информираха източниците на БЛИЦ.

От Мъдрево разказаха как се е стигнало до интереса на французите. Близо 60 човека от кубратското село работят от години във Франция в мощна тамошна фирма. Гастербайтерите провели разговор с шефа си и му разказали за Скрита сила и финансовата криза, налегнала клуба. Още на следващия ден френският бос изпратил своя делегация в Мъдрево, за да стартират преговорите за закупуването на клуба. Богаташът обещал бюджет, за какъвто много отбори от "Б" група можели само да мечтаят. В следващите дни се очаква развитие по въпроса.
МЕХМЕД ХОДЖОВ/БЛИЦ