Литекс спечели с 3:1 контролната си среща с втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) като гост. Така ловчанлии се реваншираха за допуснатото поражение в спаринга между двата тима преди месец.
 
Този път „оранжевите“ контролираха мача през цялото време, въпреки че позволиха на „железничарите“ да поведат. Още в 3-та минута нападателят на домакините Янаки Смирнов наказа грешка на отбраната и откри резултата.
 
Литекс можеше да изравни в 21-та минута, когато Асприля стреля по диагонала, но Рашков майсторски спаси. В 35-та минута, обаче, стражът нямаше как да реагира при воле на Хенрик. Каращият проби при „оранжевите“ засече от въздуха центриране на Асприля.
 
В 47-та минута хубав рейд на Никола Колев завърши с удар към вратата на Локомотив, но вратарят изби. В 53-та минута ловчанлии поведоха с попадение на Кристиян Малинов. Младокът завърши отлична комбинация между Страхил Попов и Джордан.
 
Пет минути по-късно Асприля опита обстрел от далечна дистанция от фаул, но ударът му беше избит. В 66-та той направи двойно подаване с Уилмар Джордан и озовал се сам срещу вратаря прати топката във вратата, за да оформи крайното 3:1.