Славия е на път да си върне защитник, научи БЛИЦ. Французинът Стив-Жозеф Ренет вече е провел предварителни разговори с шефове от "белия" клуб, в които е изявил желанието си отново да заиграе в Овча купел. Чернокожият здравеняк бе освободен от руския Криля Советов, заедно с арменеца Роман Григорян и Шамил Лахиялов. Ренет записа 15 мача и 1 гол през миналия сезон във Висшата лига.

Стив-Жозеф игра в руското първенство от 2010 г., като в един период бе преотстъпен в Ростов (Ростов на Дон). В Самара ритаха известно време още двама слависти - Виктор Генев и Райс Мболи. Любопитно е, че трансферът на Ренет в Ростов бе пред провал, което изкара извън нерви Венцеслав Стефанов. “Притеснявам се, че момчето се помисли за Лео Меси. Дават му 20 000 долара на месец, гарантират му невероятни премии при победи. Той обаче се дърба, твърди, че парите били малко. Ако сделката не се осъществи Стив ще играе румба у кофа", избухна тогава вбесеният "бял" бос. После отношенията между двамата се оправиха, а в касата на Славия постъпиха свежи парие от наема на футболиста. Старши треньорът на тима Велислав Вуцов е настоял да види в какво състояние се намира Ренет, преди да каже "Да" за трансфера.

Славия вече подписа с двама бразилски футболисти - Фернандо Силва и Диего. Първият е атакуващ халф. Той е на 22 години и живее в Рио де Жанейро. Играл е във втородивизионния АВС (Рио Гранде), а за последно е бил в Калдензе от шампионата на щата Минас Жераис. Неговият договор е за три години. 27-годишният нападател Диего подписа за 2 години. За последно е играл за Конфианса.