Френският полузащитник Жофроа Тюлас е на път да стане осмото ново попълнение в Литекс за тази зима, съобщава БТА. Халфът в момента преговаря с ръководството на клуба и трябва да подпише договор за 2,5 години. Тюлас дори е при отбора на лагера в Свиленград.

Тюлас е роден през 1988 година и основната му позиция е дясно крило. Започнал е кариерата си в КФФ Париж, след което се мести в Сошо. Играе основно във втория отбор, а за първия тим има 32 мача и 1 гол за три сезона. На този пост Литекс привлече и Галин Иванов от Славия.

От лятото на 2011-а Тюлас е свободен агент и през цялата есен не е играл професионален футбол. Той е висок 177 сантиметра и заедно с младежкия отбор на Сошо до 20 години е печелил Купа "Гамбардела" - младежкото първенство на страната. В юношеските национални отбори на Франция има 2 мача.

В същото време Литекс даде под наем трима футболисти на втородивизионния Чавдар (Етрополе). Това са юношите Емил Грозев, Атанас Димитров и Димитър Георгиев, които не попадат в сметките на Христо Стоичков. Така младоците ще играят през пролетта в отбора от балканското градче, където Ицо издържа академията на клуба.

Първата контрола на Литекс за зимата е на 15 януари - срещу третодивизионния Свиленград. Както е известно, преди Тюлас, "оранжевите" си осигуриха още 7 попълнения - вратарят Илко Пиргов (Черно море), защитниците Кирил Динчев ("Ботев" Враца), Васил Божиков (Миньор), полузащитниците Армандо Ваюши (Влазня, Албания), Томислав Костадинов (ЦСКА) и Галин Иванов (Славия), както и нападателят Марсело Никасио (Сеара, Бразилия).