Френският централен защитник Стив Ренет вече е футболист на Славия. Бранителят се обвърза с "белите" за 1 година с опция за продължаване с още една.

Ренет пристигна миналия вторник в България и изигра една контрола с бялата фланелка срещу азербайджанския Интер (Баку), спечелен от белите с 2:0, информира "Гонг".

Французинът игра около 60 минути като след края на двубоя треньорът Велислав Вуцов остана изключително доволен и заяви, че ще настоява този състезател да бъде привлечен в неговия състав.

Ренет идва като свободен агент и това направи преминаването му при "белите" още по-лесно. Велислав Вуцов гласи французина за титуляр още в първия мач на тима срещу Спортист. Двубоят ще се играе в понеделник от 18:00 часа на стадион "Локомотив" в София заради липсата на лиценз на стадиона в Своге.

Междувременно още един футболист на "белите" бе освободен от клуба. Съдбата на Мартин Керчев сполетя и Георги Самокишев. Защитникът не влизаше в плановете на новия треньор на Славия и бе пратен да си търси късмета в Азербайджан, но там не бе одобрен. В крайна сметка има вариант Самокишев да се звърне в Пирин (Благоевград), от където тръгна преди време за футбола. /БЛИЦ