Френският еквивалент на българския рефер Цветан Георгиев-Баничката ще ръководи мача между Левски и Дебрецен от плейофите на Шампионската лига в сряда. Срещата е от 21:45 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

От УЕФА дадоха наряд на Лоран Дюамел, който има наказание да не свири мачове от френското първенство, но получава такива от евротурнирите.
 
Наказанието на Дюамел е заради гаф по време на световната квалификация между Холандия и Шотландия през пролетта, когато не зачете гол на “гайдарите”, а след това даде спорна дузпа за “лалетата”.
 
Аналогичен у нас е случаят с Цветан Георгиев, който няма право да ръководи двубои от родната “А” група, но пък свири мача между Жувенес (Сан Марино) и Полония (Варшава) в Лига Европа (0:1).
 
Асистенти на Дюамел са неговият брат Стефан и Давид Бенеш. Четвърти съдия ще бъде Ерве Писирол. Съдийски наблюдател на мача е гръкът Атанасиос Бриакос, а делегат Герхард Капъл от Австрия.
 
Лоран Дюамел бе съдия на първия домакински мач на Левски в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2006/07, когато “сините” загубиха с 1:3 от Челси./БЛИЦ