ЦСКА гостува на Фулъм в мач от Група „Е” на Лига Европа и се нуждае единствено от победа, за да има шансове за прогрес в турнира. Английският тим също търси успеха, който значително ще увеличи възможността им за участие в следващата фаза.

„Армейците” трябва да спечелят на „Крейвън Котидж” и да се надяват Рома да загуби от Базел, за да имат шанс за 1/16-финалите. Фулъм ще се прости с надеждите си за прогрес ако загуби от „червените”, а Рома вземе поне точка от швейцарския си съперник.

В единствения мач по между си двата съперника направиха 1:1 в София на 17 септември. Това бе първият официален мач на Фулъм срещу български съперник. ЦСКА за осми път ще гостува в Англия и ще играе в Лондон за първи път от 4 ноември 1970 г., когато загуби с 0:1 от Челси. Балансът на „армейците” в Англия е 2 победи, 2 равенства и 3 загуби.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Фулъм вкара само по един гол в досегашните си срещи от Група „Е” на Лига Европа, като успя да запише една победа, две равенства и една загуба.

* Фулъм все още няма домакинска загуба в Европа в досегашните си 11 мача – шест на „Крейвън Котидж” и пет на „Лофтъс Роуд”, домът на Куинс Парк Рейнджърс.

* ЦСКА спечели само едно от последните си 8 гостувания в Европа и загуби предишните си пет визити в групова фаза на европейските клубни турнири. Последната победа бе 3:1 над Коджаелиспор в Интертото през 1996 г.

* Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев има три мача срещу английски клубове като футболист, а в тях е записал две победи и една загуба. Той игра и в трите мача на България на Евро`96, което се проведе в Англия.

* В ролята си на футболист Пенев се изправи срещу треньора Рой Ходжсън през 1992 г., когато българският нападател помогна на националния си тим да победи 2:0 водения от англичанина национален отбор на Швейцария на стадион „Ванкдорф” в Берн.

* Ходжсън е губил от ЦСКА в евротурнирите, когато през есента на 2005 г. в мач от груповата фаза на купата на УЕФА начело на норвежкия Викинг претърпя поражение с 0:2 на „Българска армия”. Треньор на „червените” тогава беше Миодраг Йешич.

* Деймиън Дъф от Фулъм също е гостувал на ЦСКА с предишен свой клуб. Той вкара третия гол за Блекбърн при равенството 3:3 в мач реванш от първия кръг на сезон 2002/03 на купата на УЕФА. Тогава английският тим прогресира напред заради повече голове на чужд терен.

* Вратарят на Фулъм Марк Шварцър най-сетне може да изиграе първия си мач срещу български съперник в евротурнирите. На 15 декември 2005 г. той бе резерва за Мидълзбро при победата с 2:0 над Литекс, а на 17 септември тази година не бе в групата на Фулъм за гостуването в София (1:1)

* В последния си мач от Група „Е” на Лига Европа ЦСКА приема Рома, което ще бъде мач № 200 за „вълците” в европейските клубни турнири. Същата вечер на 16 декември Фулъм гостува на Базел./БЛИЦ