Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори след днешното заседание на Изпълнителния комитет на футболния съюз. По-рано днес от дневния ред бе извадено обсъждането на предстоящия конгрес за избор на нов президент на БФС. Фурнаджиев бе категоричен, че всичко около конгреса е ясно, залата е запазена и няма какво да се обсъжда. Той се надява пандемията от коронавирус да не се разрасне и за пореден път да се наложи отменянето на вота за нова глава на българския футбол.

„Взе се решение да бъде въведена системата VAR. Стартираме през ранна пролет догодина за плейофната фаза от шампионата. За целта трябва да се извървят сериозни стъпки като обучение на съдиите, после ще има лагер тук в Бояна. Ще бъдат проведени експериментални срещи. Те ще бъдат ръководени от нашите съдии и от хора от фирмата, която ще отговаря за въвеждането на системата за видеоповторения. Предстои лицензиране на ВАР от ФИФА”, започна Фурнаджиев.

„Всичко около предстоящия конгрес е изяснено, залата е запазена, дай боже да няма допълнително затваряне заради пандемията. Там всичко е ясно. Предстоят технически процедури, но това са неща, които ще бъдат решени на следващия Изпълком“, заяви той.

„Очакванията са за победа срещу Унгария. Показахме добра игра в предишните два мача. Допуснахме нелепи голове в заключителните минути. Дано треньорите са си извадили изводите. Мисля, че селекционерът Георги Дерменджиев заслужава този кредит на доверие”, допълни вицепрезидентът на БФС.