Футболният отбор на БЛИЦ продължава отличното си представяне от началото на новия сезон в Макдоналдс Медия Лига, в която все още не познаваме вкуса на поражението. В мач от 4-ия кръг разбихме с категоричното 7:2 колегите от "Тема спорт" и ги оставихме на дъното без спечелена точка до момента. Ние пък събрахме 10, които ни отреждат 2-ото място във временното класиране.

Преди нас са единствено колегите от "Гонг" - с 2 точки повече. Следващият ни съперник БНТ победи днес с 4:1 "Спортал" и събра 9 точки. Несъмнено следващият вторник ни чака много тежък мач, който също не смятаме да загубим.

За срещата с "Тема спорт" очевидно подходихме доста аристократично, което ни изигра лоша шега. През първото полувреме бяхме неузнаваемо слаби. Колебливите ни действия доведоха до гол в нашата врата малко преди почивката. С това си действие вестникарите ни ядосаха и си изпатиха сериозно през второто полувреме, когато показахме истинското си лице. На почивката се събрахме и си казахме някои неща, които изиграха важна роля и променихме коренно представянето си през второто полувреме.

Афектирани от множеството грешки и незадоволителната игра на съотборниците си най-много им крещяха капитанът Пламен Славов и острието Георги Христов. Именно двамата направиха същински фурор през второто полувреме. Славов вкара хеттрик, което стори и при победата с 4:3 над "7 дни спорт" във 2-ия кръг, а веднъж нацели и гредата. И за трите попадения на Славов асистира Георги Христов. Голаджията ни изигра изключително силно второ полувреме и реализира 4 попадения.

Другият ни нападател Стилиян Петров днес определено нямаше ден и не успя да отбележи. В халфовата ни линия липсваше Момчил Кръстев, което наложи промяна в състава и мястото му зае снажният Симеон Иванов, който направи няколко добри пробива след почивката, дори пробва да отбележи и гол.

Стълбът в отбраната Ивайло Славов отново действа стабилно, най-вече след почивката. В заключителните минути и той се втурна в атака и искаше да накаже съперника, но така и не успя да го стори. Когато вече бяхме обърнали резултата до 7:1, позволихме на колегите от "Тема спорт" да ни вкарат и втори гол. Стабилният ни вратар Веселин Русинов и днес спаси куп положения, като вече мисли за задаващия се труден мач с БНТ. Стражът ни обаче получи травма още преди почивката, когато дясната му китка беше обърната при един удар. Русинов обаче стисна зъби, забрави за болките и доигра двубоя.

В предишните срещи в Макдоналдс Медия Лига победихме със 7:5 сборния отбор на "Телеграф" и "Меридиан мач", надделяхме с 4:3 срещу "7 дни спорт", след което завършихме 2:2 с "24 часа".

Резултати и класиране - ТУК