Привърженик на Локомотив (Пловдив) с инициали Б.Р.  бе осъден на 10 месеца затвор заради хулиганство и оказана съпротива на полицай, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР в Пловдив. 24-годишният ултрас на „смърфовете“ е с ефективна присъда по бързо производство.

На 20 септември група привърженици на Локомотив (Пловдив) се сбиха с такива на Берое, а при намесата на полицията „черно-белите“ привърженици влязоха в схватка с тях. БЛИЦ съобщи първи за инцидентите, а след тях един от полицейските служители бе ранен. Тогава бяха арестувани общо 10 човека от агитката на „смърфовете“, като само Б.Р. Е с ефективна присъда.

Преди два дни говорителят на фенклуба на Локомотив (Пловдив) Петър Георгиев заяви, че е имало полицейско насилие над негови съмишленици, а най-тежко е пострадал Борис Русев, чийто инициали съвпадат с тези от полицеското комюнике. Тогава Георгиев заяви: "Има момче, което е хванато, без да е било на въпросната случка. То беше отведено с бой и унизено, вкарано в патрулката.... Момчето е било бито много и по нощите е било откарано в болница. Борис Русев е в момента в тежко състояние...".

Шестима от ултрасите са осъдени по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Срещу останалите трима са образувани бързи производства, които ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.