Бившият вратар на Миньор (Перник) и дългогодишен футболен функционер от Перник Симеон Велинов изрази възмущението си пред БЛИЦ от прийомите, които от екипа на Димитър Бербатов и лично той използват, за да оказват натиск върху клубовете да се включат в подписката за нов изборен конгрес на БФС.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Според ветерана, който е играл още за Дунав (Русе) и Ботев (Ихтиман), „революционерите“ притискат отборите по места чрез общинската власт.

„Целият ми живот е отдаден на футбола. 20 години съм бил активен играч, а след това близо 15 години съм бил ръководител, включително при най-големите успехи на Металург (Перник) при престоя му в „А“ група. Прекрасно знам за какво става въпрос във футбола ни на областно ниво, а и като цяло. Следя нещата отблизо и не мога да си мълча, защото ситуацията излиза от контрол“, коментира Велинов.

„Всичко трябваше да приключи и да се успокои след конгреса през октомври, проведен напълно демократично и законно. Това бе потвърдено и от официалните наблюдатели от УЕФА и ФИФА. За съжаление напрежението не спада – напротив. Имам информация, при това от доста места, че клубовете са притискани от страна на Бербатов. Забележете – става дума за клубове, които подкрепиха Борислав Михайлов, а сега им се извиват ръцете да подписват декларациите на Бербатов. Как се случва това ли? Чрез натиск от местната власт, от общините. Има кметове, които директно влияят по различни начини, което е абсолютно недопустимо и в разрез с всякакъв феърплей. Това се случва в нашия регион, но от медиите разбрах, че същата е ситуацията навсякъде из страната.

Кой натиска кметовете и общините ли? Пределно ясно е – екипът на Бербатов. Дочувам, че на доста места лично той е звънял, за да оказва репресии. Не знам какво им обещава и какво им говори, но за мен това е повече от скандално.

На хората на Бербатов мога да им кажа само едно от позицията си на дългогодишен футболен деятел и човек, посветил живота си на най-великата игра: футболът е трънлива нива. За да го управляваш, трябват много опит, знания, умения, контакти и познаване на материята и проблемите.

Аз нямам против промяната, не ме разбирайте погрешно. Но винаги съм бил на принципа, че във футбола, а и в живота, трябва да има приемственост. Нека промяната да става по законов начин и според правилата, а не така. Ако има сблъсък на идеи, нека да е честен и почтен“, завърши Велинов.