Ботев (Враца) има нов президент. Досегашният такъв - кметът на града Калин Каменов, е заменен от Христо Илиев. Последният беше избран на проведеното Общо събрание на клуба днес. 

Промените бяха наложителни заради новия Закон за физическото възпитание и спорта, според който юридически лица нямат право да участват в управлението на спортни клубове, които са нестопански организации. Поради тази причина се наложи оттеглянето на Община Враца в лицето на кмета Калин Каменов, както и на четиримата общински съветници, които също бяха част от Общото събрание. От името на клуба отпада и думата „общински” и така названието вече е ПФК Ботев Враца.
 
Кметът Калин Каменов пък бе избран за председател на Инициативния комитет за честванията на вековния юбилей на Ботев (Враца) през идната пролет. Бяха обсъдени няколко инициативи, както и евентуални съперници за демонстративен мач, който ще бъде най-важната част от тържествата.

Калин Каменов пое управлението на Ботев (Враца) преди 4 години - на 8 януари, когато единодушно бе избран за председател на клуба. Под негово ръководство мъжкият отбор измина пътя от Трета лига до елитната ни група, като изигра 135 мач, спечели 60 от тях, а 32 пъти завърши наравно. Броят на трениращите в Ботев деца се увеличи близо четири пъти. Изградено бе ново изкуствено игрище, както и осветление и три нови сектора на стадион „Христо Ботев”.
 
„Уверен съм, че Ботев (Враца) остава в сигурни ръце. Като кмет на Враца и най-вече като привърженик на отбора оставам близо до ежедневната работа в клуба. Финансирането е осигурено, селекцията върви добре, дълговете са разсрочени и се плащат редовно, след седмица отборът лети за лагер в Турция, ще бъдат предложени договори на поне двама от най-перспективните ни юноши в рамките на този месец. Новото ръководство, треньорите на първия отбор и в школата, както и футболистите ще продължат да имат пълната ми подкрепа”, каза пред  членовете на Общото събрание Калин Каменов.