Новият терен до Спортното училище „Георги Живков“, който може да прерасне във футболен комплекс, да приеме името „Трифон Иванов“. Това предложение внесе в Община Велико Търново Инициативен комитет от футболни деятели от старата столица, информира sport-vt.com.

Игрището отвори врати в края на септември и на него освен, че тренират възпитаниците на Спортното училище и на детско-юношеската школа на Етър, вече се играят и официални мачове от елитните U15 и U17 групи, както и на дублиращия отбор на „виолетовите“ в областната група. Теренът бе реализиран от Община Велико Търново с финансиране в размер от 700 000 лв. от правителството. Той е с размери 105/68 метра и е с изключително качествено тревно покритие, със съответната дренажна и поливни системи, изградени бяха ограда и подход откъм училището, както и електрическо осветление, което позволява да се играе до късните часове на деня. Има идея да бъдат поставени и скамейки откъм горната страна, а добре би било към него да има и подходящи съблекални.

Идеята теренът да приеме името на легендарния „железен“ защитник Трифон Иванов предложи сайтът „Велико Търново спорт“ още на 16 февруари 2016 г. и тя веднага срещна подкрепата на феновете.

"След като игрището е най-после готово, по наша инициатива бе създаден Инициативен комитет, в който влязоха представители от всички среди на футболната общественост. В Инициативния комитет са спортните журналисти Анатоли Петров и Петко Павлов, бившите съотборници на Трифон – Красимир Балъков, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, представителите на Етър ВТ Александър Нанков, Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, известният легендарен треньор Георги Василев, представителите на Фенклуб Етър Венелин Русанов и Пламен Геров, ветераните Димитър Цеков и Стоян Петров, почетният консул на Израел у нас проф. Красимир Методиев, проф. Михаил Харалампиев, спортният експерт на Община В. Търново Йордан Дурчев", добавят от sport-vt.

Името на легендарния футболист, напуснал ни преждевременно през 2016 г., е достатъчно известно на всеки българин, а и по целия свят. Tуньо е възпитаник на Спортното училище във Велико Търново, легенда на Етър, на националния отбор, за който има 77 мача, бронзов медалист от САЩ`94. В последните си години Трифон Иванов работи неуморно и като председател на Зоналния съвет на БФС за развитието на мъжкия и детско-юношеския футбол. Той бе и един от радетелите за построяването на този футболен терен.

Вече четвърта година се провежда детски турнир „Трифон Иванов”, а Община Вeлико Търново учреди и награда в негова памет за проспериращи млади футболисти.