Футболистът на Върбица (Ореше) Васко Камберчев загуби съзнание след сблъсък с противников играч в мача в Долно Дряново с местния Спартак. Инцидентът се получи в 60-ата минута при резултат 1:1, а реферът прекъсна мача, защото липсваше задължителното медицинско лице.

Не знам какво трябва да се случи, та всички да започнат да си изпълняват задълженията, коментира бившият наставник на „Върбица“ Илия Колджиев, който изгледа срещата. Вярно е, че сме в аматьорска група, но това, че играем в зона “Места Запад“ на пиринската бундеслига, не означава, че не е необходим ред. Шокирани бяхме, когато Васко Камберчев остана безжизнен на земята.

Опитахме да помогнем, но го нямаше човекът, който трябваше да окаже първа помощ. Просто беше изчезнал. Едва когато нашият играч се поокопити, се появи и лекарят. Каза, че е имал друг спешен случай и е отишъл там. Вероятно спешната намеса е била в гората, защото дойде с маскировъчни дрехи и ловджийски нож на кръста, допълни Ил. Колджиев пред struma.bg.

Спортно-техническата комисия към Областния съвет на БФС - Благоевград очаквано присъди служебна победа с 4:0 на Върбица. На друг екшън станаха свидетели феновете в Мусомища, където местният Буйна ММ завърши 1:1 с лидера в “Места Изток” - Граничар (Копривлен). Повод за скандала бе изравнителният гол на гостите. Той падна след опит за центриране на бившия играч на Пирин (ГД) Божидар Бойчев и неумела намеса на вратаря.

Страничният съдия Лазар Бухов сигнализира за гол и главният арбитър Николай Попниколов от Благоевград посочи центъра. Тогава наскачаха състезателите на Буйна с твърдението, че топката се е плъзнала по външната страна на мрежата. Н. Попниколов укроти страстите с един жълт картон и мачът продължи, а по-късно от областната централа обясниха, че топката е преминала през дупка в мрежата. След последния съдийски сигнал недоволни футболисти на Мусомища потърсиха саморазправа с представителите на Темида, но се ограничиха само с псувни и закани заради навременната полицейска намеса.