Главният редактор на "7 дни спорт" Юлий Москов гостува в Нова телевизия по темата с нападението над заместника му Владимир Зарков. Пострадалият не се появи в студиото, въпреки предварителния анонс и версията му не бе чута.
 
Москов отказа да назове имената на футболни клубове и техните шефове, които са го заплашвали и оказвали натиск да уволни Зарков заради публикации във вестника.
 
"Няма да кажа кои са. Единият от тях е много богат, олигарх. Има си полиция, следствие, прокуратура - те да решат случая. Не са се срещали с мен все още, но ще им заявя - Господа ченгета, нищо ново няма да ви кажа", обявие Москов.
 
Той добави, че има хора в родния футбол, които се хранят от проблемите и оправдават липсата на резултати с медиен натиск.
 
"Един треньор, който взема 40 хиляди евро, но е пети в класирането. Той се оплаква. Шефе, ние сме много добри, журналистите ни пречат. Те развалят атмосферата", заяви Москов. 
 
Той допълни, че не нито една от институциите, занимаващи се с футбол и журналистика у нас не е взела отношение по случая с Владимир Зарков и не очаква виновникът да бъде разкрит.