Президентът на Дунав (Русе) д-р Симеон Симеонов обяви, че слага край на своето управление в клуба след 10 години начело на "драконите".

"Не искам да хабя повече време и нерви. Безсилен съм! Нека който иска да дойде и да спаси клуба, аз повече не мога!", каза Симеонов минути преди мача със Славия.

"Спрях да намирам смисъл да наливам пари в клуба. Не успях да запаля обществеността. Не искам да хабя повече нерви и време... Не знам какво ще стане с Дунав, но съм сигурен, че обществеността няма да остави клуба и ще се намери някой с по-добри идеи, който да го държи в елита", започна Симеонов.

"Феновете в България са с някакви емоционални дисхармонии. Не е нормално да не подкрепят тима на стадиона, а пред телевизора. Така най-малкото се генерират приходи, а и подкрепяш тима си на живо. Това е едно от нещата, които също ме демотивират. Не мога да намеря начин да променя ситуацията. Безсилен съм. Затова най-разумно е да си тръгна", продължи босът на Дунав.

"Не мога да кажа точна дата, в която ще оставя клуба. Има момчета много в съблекалнята, които се притесняват. Няма да ги оставя, докато не дойде друг. Но не мога да чакам безкрайно.

Имам разговори с кандидат нови собственици, има приготвен договор, но има и условия, които не са изпълнени. Малко се съмнявам това да се случи, но нека видим", каза още Симеонов.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020