Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Луд екшън се е разиграл на мач от Пиринската Бундеслига. Двама футболисти от аматьорския Върбица (Ореше) пратиха в болница играещия шеф на тима от село Кочан Любомир Кумбаров със зверски ритници на двубоя между двата тима от 15-ия кръг на зона „Места Запад“, проведен в гоцеделчевското село Ореше.

В началото на срещата, при резултат 0:0, състезател на домакините при спряна игра изрита силно Любомир Кумбаров в бедрото, той падна на земята, след което друг съперник му стъпи с бутоните на главата, пише "Струма". Играещият наставник на гостите Динко Кумбаров поиска от главния рефер - благоевградчанинът Драган Стойков-Пикси, нарушителите да бъдат изгонени. След консултация с дежурния делегат арбитърът прецени, че не е нужно да вади червени картони и даде знак двубоят да продължи. При създалата се ситуация кочанци напуснаха терена.

"Нямаше какво друго да направя, освен да извадя състава", коментира пред изданието Динко Кумбаров, който е учител по физическо възпитание в СОУ „Хр. Смирненски“ в село Кочан.

"В отбора имам много настоящи и бивши ученици, докато съм в тима, няма да позволя такава гавра с тях, каквато Драган Стойков си позволи. Още преди началото на мача бяхме посрещнати с псувни и закани от публиката и футболистите на домакините. Може би защото есента ги победихме с 3:0, а те имат претенции за първото място в групата. Като видях, че главен съдия е Драган Стойков, който ръководи и есенния мач помежду ни, казах на момчетата, че реферът е добър и няма да бъдем ощетени на терена. Още при проверката на картотеките обаче фен влезе в игралното поле и почна да блъска и обижда наши състезатели. Полицията спеше някъде по това време. Попитах делегата дали ще впише това в доклада, а той замълча. Прибрахме се в Кочан и закарахме пострадалия да му се окаже медицинска помощ. За мен и отбора ни поведението на арбитъра Стойков е недостойно за ръководещ съдия в професионалния футбол. Имам 22 години стаж в Пиринската Бундеслига. В момента ми липсват рефери от типа на Апостол Апостолов-Поли (б.р. - настоящият кмет на Симитли), който свиреше 50 на 50, независимо къде се играе мачът", допълни Динко Кумбаров.

ko4an.jpg