Утре, 1 юни, в град Русе на централния стадион в 13:00 чaса стартира финалът на футболния турнир „Искам да бъда”, съобщиха организаторите за БЛИЦ.

Проектът се осъществява за десета поредна година като част от „Десетилетието на ромското включване” и Националната стратегия за интегриране на ромите. Основната цел на проявата е деца на възраст между 14 и 16 години да покажат възможностите си в приятелската футболна игра, която да мотивира тяхната изява и социалната им интеграция.

Първият етап на инициативата стартира през март т.г. В него участваха 8 отбора – юноши (младша възраст) от зоните в Разград и Русе. Финалния етап ще си оспорват 4-те отбора, показали най-коректна и честна игра – Дунав 2010 (Русе), Аристон (Русе), "Левски 2000" (Русе) и Лудогорец 1945 (Разград). Накрая всеки участник в надпреварата ще получи награда – пълна спортна екипировка.

Проектът „Искам да бъда” се организира от Министерството на младежта и спорта, в партньорство с Българския футболен съюз, Община Русе и финансовата подкрепа на „Балканика Холдинг Груп” АД, „Спорт парк фитнес” – България” ООД и „Екопроект” ЕООД.