Славистът Радослав Василев получи в Пресклуб „България” приза си за най-добър играч на 17-ия кръг в „А” група в анкетата сред футболните треньори. Нападателят получи 8 гласа от участвалите в гласуването 22-ма специалисти. Василев отбеляза два гола при победата на „белите“ с 3:0 срещу „Ботев“ (Пловдив) и заслужи наградата.

Бившият футболист на английския Рединг вече има на сметката си 5 попадения в 12 мача от началото на сезона.

На въпрос в кой от родните грандове иска да играе - ЦСКА или "Левски", Василев коментира: „Желанието ми е след време да отида в чужбина, за да се развивам. Не съм се замислял за друг български тим. Аз съм си славист и така е било и ще бъде цял живот. Затова в България ще играя само в Славия."

"Баща ми и чичо ми са от Славия, израснал съм в квартала и съм юноша на клуба. Затова ми се иска в състава да има повече млади играчи от школата на Славия. Ние сме малка държава и е важно всеки талант да получи шанс за изява. Според мен в българския футбол трябва да проявява по-голямо търпение към младите футболисти. Смятам, че Славия върви по правилен път и това го доказахме срещу отборите, които са в челото на класирането. Но срещу по-слаби тимове не ни се получават нещата. Може би и късметът играе роля, особено в мачовете срещу Локомотив (София). Тотално ги надиграхме, но загубихме", добави Ради Василев.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите