Португалският футболист Органища, който имаше договор с ЦСКА, а през пролетта игра под наем в Академик, се е прибрал в родината си и повече няма да се връща тук.
 
Майката и бащата на играча получавали от няколко месеца смъртни заплахи. Семейството на футболиста имало проблеми с роднини заради имоти, които така и не били разрешени от съда.
 
Органища успял да си намери отбор в Бразилия и обещал да вземе при себе си родителите си, за да ги отърве от безкрайните заплахи.
 
“Заради тези проблеми момчето не можа да се наложи в Академик. Ние го бяхме преотстъпили с намерението, ако се докаже, да го вземем при нас през следващия сезон. Органища обаче си тръгна, тъй като договорът му беше за 6 месеца. Влизаме му в положението и се надяваме всичко около него да е наред.
 
Родителите му предпочитат да са в Бразилия първо заради липсата на езикова бариера и второ – бащата на Органища можел много по-лесно да си намери работа там отколкото примерно в България”, заявиха източници на БЛИЦ от Борисовата градина.