През миналия сезон Левски направи нещо, което много рядко се случва – реално изкара цялата кампания само с един централен нападател – Билал Бари. Мароканецът бе незаменим. Само в началото на сезона и то за кратко имаше други изпълнителни за върха на атаката. При загубата от Славия с 1:2 в първия кръг като единствен централен нападател в схемата на тогавашния треньор Живко Миланов излезе Марин Петков. В хода на мача там заставаше Борислав Цонев. При поражението с 0:2 от Арда на върха на атаката беше Андриан Краев.

В тези моменти Билал Бари беше пускан от Живко Миланов на фланга. Така или иначе обаче роденият във Франция мароканец единствен не излезе от състава в нито един мач през целия сезон. Последният чист нападател, който постигна това в Левски, беше Бабатунде Адениджи през 2016/17. Тогава нигериецът, заедно с ганайското крило Франсис Нар, играха във всички 36 мача.

Любопитното при Бари е, че той не е пропуснал мач не само през този сезон, а и през миналия, след като дебютира за Левски. За първи път той облече синия екип при гостуването на Етър на стадион „Ивайло” във Велико Търново, което се игра на 21 февруари 2021 година и завърши 0:0. От този мач насам за почти година и половина Бари игра във всичките 46 шампионатни мача на Левски.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

В първите 25 от тях той така и не вкара гол. Станимир Стоилов го защити, казвайки, че той много се труди в тренировките и головете ще дойдат. В крайна сметка при 26-ия си шампионатен мач той се отпуши и вкара победен гол за успеха с 2:1 над Локомотив (София) на „Васил Левски”.

Общо вкара 10 гола през сезона, като 6 бяха в първенството и 4 за Купата. През пролетта се разписа само два пъти – по веднъж и в двата турнира – все във вратата на Лудогорец.

Освен споменатите африканци, през 21-и век имаше още трима играчи, които играха във всички мачове в даден шампионат, като двама бяха вратари – Пламен Илиев и Боян Йоргачевич. Заедно с Илиев в 30 срещи през сезон 2011/12 игра и Иван Цветков, който тогава беше на 32 години.

Интересното е, че преди Цветков през 90-те години последен на такава напреднала футболна възраст единствено Пламен Гетов игра всички мачове за първенство като титуляр. През сезон 1992/93 той почти сам направи Левски шампион, вкарвайки 26 гола.

Остава да видим на колко поредни мача без отсъствие от състава ще спре серията на Билал Бари.
Здравко Гюров, „Мач Телеграф“