Новото попълнение на Миньор (Перник) Георги Божанов ще пропусне неделното дерби със Струмска слава. Мачът ще се играе в Радомир и е с начало 17 часа.

В началото на седмицата бившият футболист на Берое се разболя от шарка и това го извади от строя и за срещата с Перун за Купата. Под въпрос за мача в Радомир е и вратарят Николай Младенов, който е с травма, получена при победата за купата на страната.

Счупилият ключица в навечерието на сезона бивш юношески национал Даниел Стефанов вече започна тренировки, но също пропуска срещата утре, тъй като е изостанал с подготовката. След първите два кръга Миньор е лидер в класирането на Югозападната "В" група с пълен актив от 6 точки.

"Струмска слава е сериозен отбор. През последните години се представя стабилно във "В" група, а в първия кръг надигра Пирин. Друг е въпросът, че загуби служебно. Ние трябва да сме максимално концентрирани и да покажем, че вървим в правилна посока, въпреки закъснялата подготовка и селекция. Нагласата ни за всеки мач е да търсим успеха", заявиха от пернишкия клуб.

Междувременно стана ясно, че столична бригада ще ръководи срещата в неделя. Главен рефер ще бъде дебютантът в професионалния футбол Волен Чинков, а ще му помагат Владимиров и Ангелов. Наряд за 4-ти съдия получи Методи Павлов. Дежурен делегат на мача пък ще е Любен Ангелов.

Засилени мерки за сигурност се очакват за дербито. Феновете на Миньор подготвят инвазия на стадиона в Радомир и за да се опази реда ще бъдат ангажирани както местни полицаи, така и от Перник. Униформените в миньорския град са се справили не с един и два рискови мачове срещу ЦСКА и "Левски" и опитът им ще бъде приложен в Радомир.

На стадиона няма да бъдат допускани зрители употребили алкохол, а също така пиротехнически средства, които магот да застрашат здравето на хората по трибуните. Фенове с действаща забрана за посещаване на спортни мероприятия също ще останат извън пределите на стадиона.